IT конферерция "Киберсигурност в ежедневието и малките фирми ", еднакво полезна за специалисти и неспециалисти, ще бъде проведена на

11 декември /неделя/ в Бургас.

Мястото е 2 зала на експоцентър Флора, а началото е 13:00 ч.

Мариан Маринов – Hackman ще изнесе лекциите "Киберсигурност в реалния свят - ежедневни практики и препоръки за всички" и "Киберсигурност в личния лаптоп(ПС) ежедневни техники,практики и препоръки".

Валентин Русалийски ще говори по темите - "Ransomware (криприращи) атаки - практика и препоръки" и "Киберсигурност в малките фирми (от един до няколко души персонал)"

Кои са лекторите :

Мариан Маринов - Hackman

Мариян е системен администратор по душа. Занимава се с Линукс от 16 години.

Той е партньор и управител на 1H Ltd. - фирма, която пише софтуер за server management специфично за hosting доставчици.

Главен системен архитект във SiteGround, имащ грижата за хиляди сървъри пръснати в дейта центрове на три континета и над 500000 домейна

Голям фен е на Open Source софтуера и редовно говори на различни Open Source конференции на Балканите.

Той също помага и за случването на OpenFest - най-голямата българска Free and Open Source конференция. В свободното си време води курсове по Системна администрация и Мрежова сигурност в Софийски университет и Telerik.

Валентин Русалийски

Радиолюбител от дете, израснал с поялник в ръка, минал през електрониката и телекомуникациите на инженерно ниво, успешно извървял пътя от хардуера до софтуера, Валентин от близо от близо 30 години трупа опит в областта на бизнес софтуера, заедно с изграждане и администриране на малки и големи компютръни мрежи за нуждите на бизнеса.

В последно време все по-често към него се обръщат пострадали от криптоатаки за съдействие, съвет или преконфигуриране с цел намаляване щетите в такива случаи за в бъдеще.

Подробности за IT конферерцията "Киберсигурност в ежедневието и малките фирми " – можете да видите по-долу:

http://www.it-burgas.com/