"На първо място бих искал да ви поздравя с Международния ден на доброволците и да изкажа своето уважение и респект към смелостта и готовността винаги да помагате в извънредни и тежки ситуации. Изключително сме Ви благодарни и признателни, че се присъединихте към инициативата на Община Бургас да бъдете доброволци в доброволното ни формирование.".

С тези думи кметът Димитър Николов поздрави представителите на Доброволното формирование към Община Бургас на официална церемония, посветена на Международния ден на доброволцит.

Доброволното формирование към Община Бургас се състои от 120 души. Сред тях има представители на "Пожарна сигурност", Единната Противоаварийна служба при "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", Българския червен кръст, Асоциация за превантивни и спасителни дейности и частни лица.

Кметът Николов връчи на присъстващите доброволци значка с герба на Община Бургас и поздравителни адреси.

"Защитата при бедствия и други извънредни ситуации е насочена на първо място към защитата и запазването на човешкия живот и здраве. Това превръща включването Ви като доброволци в хуманен акт, проява на висока нравствена и социална отговорност", заяви по време на церемонията Галя Байчева, началник отдел "Управление при кризи" към Община Бургас