Бивш пазач на поделението в странджанското село Звездец - Славчо М., е „мулето“, пренасяло парите от възрастни жени, попаднали в капана на телефонните измами. 67-годишният мъж беше задържан от служители на ОДМВР в Бургас за участието му като преносител на пари и ценности от месец септември насам.

В селото буквално са шокирани, че Славчо се е забъркал в схеми с теефони мошеници. „Той беше пазач на поделението, преди това беше багерист, хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг, имаше и кафене в селото. Семейството му е уважавано, работят, имат голяма къща тук“, казаха местни жители пред БургасИНФО.

При задържането на Славчо М. и извършеното претърсване на ползвания от него лек автомобил, крупни парични суми, както и бижута, измъкнати от две възрастни жени, дали общо 31 600 лв., 2 000 долара, 35 евро, златни накити с тегло около 20 гр. и сребърни накити с неустановен грамажи. Бабите от Айтос и Каблешково са били измамени по класическата напоследък схема „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”.

Ценностите са намерени и иззети, като предстои да бъдат върнати на двете потърпевши от телефонните измами.

Възрастни хора, внимавайте! Вчера са направени нова серия от опити да бъдат измамени възрастни бургазлии по описаната схема „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“. Те са останали недовършени, благодарение на съобразителни банкови служители от клон на ДСК и бързите действия на полицейските служители.