Окръжна прокуратура-Сливен внесе искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо страховития Димитър Димитров от Бургас, известен с прякора Кирпича, извършил серия от грабежи в района на ж.п. гара Нова Загора.

Той е обвинен за това, че в периода 13.10.2016г.-21.11.2016г., в Нова Загора, при условията на „опасен рецидив“ и при условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи от владението на другиго с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и привеждане на пострадалите в беззащитно състояние.

За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 5 г. до 15 г. и конфискация до ½ от имуществото на виновния.

Грабежите са извършени на 13.10.2016г., 11.11.2016г. и 21.11.2016г.. Пострадали са три жени, като едната от тях се с причинени телесни увреждания.

Димитров е бил осъждан многократно за тежки умишлени престъпления.

На 28.04.2016г. обв. Димитров е бил освободен от затвора след изтърпяване на наказание от 6г. „лишаване от свобода“ наложена му от Окръжен съд –Стара Загора отново за грабеж.

Окръжен съд –Сливен е насрочил съдебното заседание за днес 25.11.2016г.

Криминалисти от Нова Загора задържаха 44-годишния бургазлия за извършен от него въоръжен грабеж в сряда. От проведените оперативно-издирвателни и следствени действия е установена съпричастността му в грабеж, извършен на 13 октомври. Тогава в района на надлеза в града той е нападнал жена, нанесъл й е удари в областта на главата, заплашил я с нож и е отнел чанта с лични документи, пари и мобилен телефон. Криминалистите са събрали данни, че крадецът е агресивен и въоръжен. Той е многократно осъждан за различни престъпления. При задържането му по друг случай в град Бургас е използвал огнестрелно оръжие срещу полицейски служители. От Димитров са иззети огнестрелно и хладно оръжие. Направил е самопризнание за грабежа от 13 октомври.