Крава стряска бургазлии в центъра на града. На видеото, изпратено ни от читател на БургасИнфо, се вижда крава, гордо заела място за паркиране на ул. "Ген. майор Лермонтов".

Минавам днес по "Лермонтов" и виждам крава. За малко да блъсна колата, преди да осъзная, че това е макет в реални размери. Макар улицата да не позволява да се движа със скорост повече от 20 км/ч ми се струва ужасно неподходяща идея да сложиш животно в реални размери насред синята зона! Идея си нямам какво е посланието“, възмущава се нашият читател.

Други твърдят, че атракцията е доста опасна и се чудят кой е разрешил поставянето на кравата там. „Ако я видиш в последния момент, може да се шашнеш и да настъпиш рязко спирачката и зад теб да те ударят, а ако пък се загледаш, може да се забиеш в предния автомобил“, продължават с разсъжденията минувачите.

Има и такива, които се радват на кравата. Най-щастливи, естествено, са децата. Чешити пък се шегуват, че това е нова практика за запазване на място за паркиране, която замества така известните туби с вода.

Проверка на БургасИнфо установи, че кравата е част от рекламната кампания на новооткрит магазин, а собственика плаща паркомястото, за да може да го ползва за паркиране и да популяризира по нестандартен начин бизнеса си.