Млад спортно облечен бургазлия с лек автомобил „Сеат” за малко не помете спирката пред Новата поща в Бургас. Районът е един от най-оживените в града, тъй като е на кръстовище между два централни булеварда – „Сан Стефано” и „Стефан Стамболов”.

Колата е изхвърчала от пътното платно и се е врязала в стълбището на административната сграда, буквално на метри от спирката, където в този час чакат автобус десетки бургазлии. Предницата на автомобила е смачкана и има и отнесени млади дръвчета. Шофьорът е невредим, виждайки репортера на БургасИНФО, той скри главата си с качулка и се обърна с гръб.

„Няма да коментирам причините за катастрофата”, заяви той и побърза да се качи в репатриращата машина, върху която служител товареше автомобила му.

Очевидци казаха за БургасИНФО, че шофьорът е влязъл в завоя с висока скорост и това е причината да излети от пътното платно. Първо се е забила в намиращото се наблизо дърво, зад което е имало хора и е можело да стигне до истинска трагедия. Колата е паднала странично и минувачи са я бутнали, за да застане на гуми и да може шофьорът да излезе от нея.

Движението в района вече е свободно. Само чакащите на спирката все още с любопитство оглеждат пораженията от катастрофата, останали върху плочките и сградата.