За 17 евро нашенец може да се сдобие с регистрация-менте за МПС. Изработките се правели по поръчка в магазин в квартал „Кипсели” в Атина. Това разкри роден гурбетчия, който бе спипан с фалшива табела на автомобила си при опит да влезе в страната през „Маказа”, пише 24rodopi.com.

К.Д. работил като товаро-разтоварач на стоки в гръцката столица. По време на един от почивните си дни решил да отиде до морето за риба. На връщане обаче установил, че му липсва предната регистрационна табела на автомобила. „Посетих магазин в Атина, където се изработват всякакви табели и направих поръчка. Струваше 17 евро. После сам си я монтирах”, разказал пред съда в Момчилград К.Д.

При проверка на граничния пункт обаче, служител се усъмнил в истинността на предната табела-цифрите и европейското знаме, разположени върху нея не съответствали по размер и цвят на стандартните регистрационни табели. Последвалата експертиза от вещо лице потвърдила съмненията на граничния полицай.

Съдът в Момчилград освободи от наказателна отговорност гурбетчията. За тарикатлъка си той ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лева.