Благотворителен базар в помощ на тригодишния Валентин, болен от левкемия, се състои на 12 ноември в град Бургас.

Валентин Зашев е от Кюстендил и му е поставена една от най-тежките диагнози - Остра Б клетъчна лимфобластна левкемия, както БургасИнфо писа. Сега Валката, както го наричат близките му, вместо да играе с малкото си братче, трябва да се бори за живота си.



300 000 Евро е сумата, която е необходима за лечение и е непосилна за семейството. Приятелки на майката от фейсбук група за взаимопомощ са организирали благотворителен търг, за да помогнат за събирането на огромната сума. Сега базара вече излиза извън социалната мрежа и се организира в различни градове в цялата страна.

В Бургас всеки, който желае да помогне да се събрат необходимите средства за лечението на Валентин, може да го направи, като дари вещи или закупи такива на благотворителният базар, който ще се състои в събота, 12 ноември в бар „Таргет“ в Операта.



„Ще бъдат изложени много неща - дрешки, бижута, сувенири и други - с две думи, ще има за всекиго по нещичко, стига да имате желание и възможност да помогнете. Ще бъде поставена и кутия за събиране на средства, като идеята е следната: За това, което сте си харесали и сте решили да закупите вие сами ще определите цената, а средствата пускате в касичката. Е, разбира се, ако искате да дарите, без да закупите нищо, няма да ви бъде отказано“, разказва за организацията на събитието неговата инициаторка Соня Кирова.



„По-голямата част от сумата, необходима за лечението вече е събрана, но времето тече, така че ние трябва да помогнем за последния етап. Разчитаме на всички и благодарим предварително, а който не може да дойде и да помогне, молим поне да сподели за събитието“, пишат организаторите.

Директен превод по сметката на момчето може да се направи в Първа Инвестиционна Банка:
Титуляр: Валентин Валентинов Зашев
BG02FINV91501316843960
BIC/SWIFT код: FINVBGSF