Дългогодишен следовател от Велико Търново заряза делата и купищата папки и се преквалифицира като масажист. 52-годишният Пламен Проданов вече се е отдал на хобито си. Докато разследвал тежки престъпления в продължение на 15 г в свободното си време, юристът изучавал рефлексотерапия и точките на въздействие върху човешкото тяло. Това пише вестник „Труд”.

„Пенсионирах на 31 декември м.г. Не пожелах да се захващам с адвокатска работа, защото във Велико Търново има около 250 адвоката и териториите са разпределени. Затова веднага изкарах специализирани курсове за масажист и вече имам сертификати. Наех и обзаведох студио. До дни чакам да получа официална регистрация и се захващам да правя класически, релаксиращ, антицелулитен, спортен, точков масаж“, сподели пред „Труд“ Проданов.

Той разказва, че през годините е усъвършенствал уменията си. Изчел над 50 книги за масаж, няколко енциклопедии и практикувал върху близките си.

„Колежките в службата често ме караха да им разтривам гръбчетата и вратлетата. Моите ръце са всичко. Когото съм пипнал, не е съжалявал. Масажът обаче е тежък физически труд и се равнява на 1 час цепене на дърва”, казва екследователят.

Проданов е нищил заплетени криминални случаи в продължение на общо 32 години. През ръцете му са минали стотици дела.

Сега обаче по всичко личи, че занапред снажният търновец с внушителните мерки 196 см ръст и тегло 126 кг, няма да мачка престъпници, а пациенти с болежки.