Тайни публични домове прибират зажаднели клиенти денонощно в Бургас. Дейността е прикрита под благовидния предлог, че се дават стаи под наем за почивка. На снимките на обявите се виждат широки спални, та мераклията да си отдъхне да не е на тясно. За удобство може и да се изкъпе, показва пък снимката на банята.

Има и тоалетка и дори телевизор, макар че отдъхващите си едва ли са отишли да гледат телевизия.

Всичко става много дискретно. "Маман" или "папа" прибира съответната сума и дава ключ. Отпуска от час до два на поредната загоряла двойка и после чука на вратата, ако тя не си е "починала" достатъчно в определеното време. Не се искат нито лични карти, нито някакъв документ. Обикновено кавалерът отизва за ключа, а "уморената" дама свенливо се крие в близкото магазинче и пристига пет минути по-късно. Хазяинът пък се прави, че не я вижда.

Така колеги, любовници, или хора, които си падат по еднократните приключения, имат възможност да кръшнат, да прекарат два емоционални часа, а после да се приберат вкъщи и даже пътьом да напазарят.

Бизнесът с почивките се вихри и в хотелите, но там е опасно да не срещнеш познат. В квартирите е анонимно, сравнително безопасно, затова и обявите за тях за над 300 само за Бургас и още 200 за близките градчета. Можете да ги видите навсякъде в интернет и специализираните издания.

Не съм моралистка, пише наша читателка. Да си почиват колкото искат! Извънбрачната любов си е проблем на самата двойка. Но когато съседката ми се прави на безработна и взима помощи от Бюрото по труда, а на ден прибира най-малко по 75 лева от любовници, които виждам как идват и си отват, не съм съгласна от моите данъци да й дават помощи. Пък тя да върти бизнес, в който единственият й ангажимент е да пере и сменя чаршафи.

Г-жа Кирчева предлага да се направи специален регистър на хората, които дават квартири за почивки или нощувки и да се спрат социиалните им помощи. Щом сводничеството се е превърнало и в професия, трябва те да плащат данъци, а не ние на тях помощи, категорична е работещата жена.