Двама извършители на множество взломни домови кражби са задържани при полицейска операция в Стара Загора. Криминалисти от областната дирекция и колегите им от Първо и Второ РУ – Стара Загора засекли 48-годишен мъж от с. Българево и 50-годишен от Варна в автомобил „Рено Меган“, непосредствено след пореден техен „удар“ в частен дом на ул. „Кирил и Методий“ в Стара Загора.

При последвал личен обиск на лицата и претърсване и изземване от автомобила, полицаите открили и иззели части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за взломяване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика. Установено е, че част от вещите били откраднати от посочения адрес в Стара Загора, а друга – от извършени на 19 и 20-ти октомври техни престъпления на територията на Бургас.

По случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5 от НК. Вчера Н.К. и К.К. са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на РП – Стара Загора са задържани за срок от 72 часа. Съвместно със служители на ОДМВР – Варна и ОДМВР – Добрич били извършени претърсвания и изземвания в обитаваните от обвиняемите жилища. Оттам са иззети множество вещи - лаптопи, таблети, ръчни часовници и др., с неустановен произход. Работата по доказване на съпричастността на лицата към извършени кражби от жилища на територията на Старозагорска област и в страна продължава.