"Дружеството на инвалидите" в Бургас е принудено да прекрати дейността си до пролетта. Причина за това е, че единственият климатик, с който се отопляват помещенията, е повреден. Това е голяма трагедия за повечето от хората в дружеството, защото сбирките там им осигуряват единствения социален контакт.

"Дошлите експерти от фирма ни казаха най-лошия вариант - че амортизацията на климатика не позволява да бъде отремонтиран. За това се обръщаме към цялата общественост в града за съдействие. Ако не успеем да закупим друг климатик, обстоятелствата ще ни принудят на прекратим дейността си до пролетта, а от там ще отнемем и единствения шанс за социален контакт на нашите членове", сигнализира отговорникът на клуба Пламен Делев.

За закупуването на нов климатик дружеството има нужда от 2000 лева. Половината сума вече е събрана – част от нея е дарена от бизнесменът Георги Мицов, а другата част се осигурява от членовете на Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ), които даряваха пари дори и днес, по време на организираното от тях събитие „Тихо хоро“ в центъра на Бургас, видя екип на БургасИнфо.

Необходими са обаче още средства, за да се закупи нов климатик и дружеството да поддържа дейността си и през зимата. Ако имате желание да помогнете, телефонът за контакт със сдружението е: 0898 556119 или 0876 459592.