Редакционната ни поща бе залята от сигнали на граждани, които трети ден не могат да си починат пълноценно вкъщи. Хората са от "Славейков" и питат какво се случва на паркинга на МОЛ "Галерия".
Нямате си представа просто, пише Никола Христов, който е шофьор, работи на смени и живее на километър от МОЛ-а. Направена е импровизирана сцена, водещи крещат, пускат музика, призовават да пием бира и все едно се намират в хола ми. От по-близките блокове пък твърдят, че им дрънчат стъклата на прозорците от феста.
Публиката е предимно от деца и младежи. Нормално ли е да се рекламира бира пред тях, пита пък Стойка Стаменова, която е била с малчуганите си в МОЛ-а. Едва не ми се спукаха тъпанчетата, а децата искаха да участват в игрите, голяма част от които съвсем не са за тях.
Като искат да правят толкова шумно мероприятие, да отидат на стадиона, съветват други потърпевши. Песните и виковете се чуват чак до зала "Младост". Тоест половината комплекс е под звукова атака.
Направихме проверка на място и се оказа, че децибелите наистина минават всякакви норми.
Отговорът от дежурния на МОЛ-а беше пък, че меропрятието е съгласувано. С кого - така и не стана ясно. И кой е проверил що за шум ще се вдига, също не стана ясно.
Съветът ни към потърпевшите е да се заредят с още малко нерви.
Фестът продължава и утре, а на сцената ще излезе позабравената "Тутурутка".
Тапи за уши се продават в аптеката, но се съмняваме, че ще могат да заглушат шувмтевицата, граничеща с изтезание.