Баща на третокласник нападна училищен гард и удари педагогическа съветничка. След скандала побойникът бе отведен с белезници в полицията. Инцидентът стана вчера следобед в пловдивското ОУ „Димчо Дебелянов” в Столипиново, пише в. Марица.До схватката се стигнало след кавга между две момчета от трети клас. Нури и Ангел се спречкали в края на часа, след което Ангел се нахвърлил да души другото дете. Нури изпаднал за миг в неадекватно състояние и припаднал, но преподавателката Десислава Попова бързо се намесила и го свестила.

След като разтървала децата, тя повикала педагогическата съветничка Красимира Деливанска. Двете се обадили на родителите на момчетата. С пристигането си бащата на Нури се нахвърлил върху охранителя на входа, но гардът отстъпил навътре и натиснал паник-бутона, за да повика полиция. В това време таткото нахлул в сградата и налетял да бие педагогическата съветничка.

Пристигналите междувременно униформени щракнали белезниците на побойника, а пострадалата жена е подала жалба срещу него в РУП и се заканила, че ще си търси правата в съда.

В проблемния 3в клас има напрежение от началото на учебната година, след като поради липса на достатъчно деца в 3б десет момчета оттам били прехвърлени в другата паралелка. Между двата лагера непрекъснато възникват разправии. Семействата на Нури и Ангел пък са в постоянна вражда. Опасявам се, че сега ще започне саморазправа между тях в махалата, каза учителката Десислава Попова пред репортер на "Марица".