Tелевизионният продуцент Александра Иванова е свалила 42 кг за 9 месеца. Изповедта й е описана в книгата „Размерът има значение", в която по думите й се говори не само за ядене, а за начин на мислене.Тя е убедена, че когато изчистиш тялото си от всички отрови, то започва да работи нормално. Най-важното според нея е да махнем от менюто си пакетираните храни, захарта, консервантите, оцветителите, ГМО продуктите.

Чувствам се чисто нова, вдъхновена и хормонално щастлива, сподели тя в предаването „Тази събота” по bTV. Според нея идеята не е да отслабнеш, а да си здрав, щастлив, усмихнат, енергичен и жизнен.

Александра призна, че в даден момент е тежала 100 кг, а като причини изтъкна проблеми, с които сблъскват много жени - работа, деца, семейство, задължения, забравяме за себе си, не се движим, изнервяме се, не си доставяме удоволствие, изреди тя.

Александра призна, че е минала през всички възможни диети, йо-йо ефекта и всевъзможни интернет съвети.

Имала е обаче късмета да срещне истински случай – нейна позната канадка, която е свалила 38 кг за повече от половин година. Видях огромна промяна и свежест и разбрах, че следва системата на диетолога д-р Огнян Пелов – българин в Канада.

„Аз съм против лъскавите опаковки – вафлички и чипсове. Четете съдържанието, ако има поне една дума, която не разбирате, не купувайте”, посъветва д-р Огнян Пелов.

Според Александра първото клише, което трябва да се разбие, е, че трябва воля. Ако даваш на тялотo си това, което е естествено за него, ако го изчистиш от отровите, които дълго време си поемал и си затлачил храносмилателната система, то започва да работи нормално, категорична е тя.

Трябва да се откажем от всички отрови, които са привлекателни и лесни, да махнем това, което не е естествено за тялото, препоръча тя.

„Хранителната и медицинската индустрия налагат продукти, които имат за цел само да изкарат пари, например налагането на маргарина за сметка на маслото. Върви и антикампания към свинската мас, която всъщност е нещо естествено за нас, отмества се зехтинът, налагат се захарта и олиото”, посочи Александра.

След като тялото се изчисти и му даваш естествена храна, не броиш калориите, защото това е някакъв ад, смята Александра.

Спортът също има място в процеса. „В момента, в който си изчистих тялото от отрови и му дадох нормална храна, на 21-28 ден тялото ми толкова енергия получи, че аз не трябваше да се карам да ходя да тренирам, а трябваше да се спирам да тренирам”, увери Александра.

„Ако нещо опиташ да си наложиш с воля, а тялото ти не е готово да го направи, това е мъка”, смята тя.

Аз изглеждам различно не защото правя диети, а защото живея щастливо, убедена е Александра./Блиц