Апелативна прокуратура Бургас се самосезира от публикации за смъртта на 1-годишния Кристиян Костадинов и разпореди на окръжното обвинение да извърши проверка по случая. Това съобщиха от институцията след запитване на "24 часа". Mомченцето е издъхнало в реанимацията на бургаската болница на 18 октомври, а родителите Ивелина и Ангел настояват за разследване. Младото семейство живее в Германия, където момченцето два пъти е постъпвало в болница заради гърчове - през юли и август. Кристиян е роден на 29 септември 2015 г. В Германия му правиха всякакви изследвания, включително и две пункции за менингит - по време на двата престоя в болница, пробите бяха отрицателни, каза пред "24 часа" майката Ивелина.

Извършени са били също така три EEG-та - две в заспало и едно в будно състояние, като и ядрено-магнитен резонанс. Лекарите бяха категорични, че няма епилепсия, нито наченки на това заболяване, твърди Ивелина. Родителите вече са получили медицинската документация от престоя на Кристиян в немската болница. Тя е преведена и ще бъде присъединена към сигнал, който се подготвя от адвокат. С реакцията си днес на практика прокуратурата ускори процедурата. Междувременно от УМБАЛ-Бургас още на 20 октомври излязоха с официално становище. "Над 12 часа реаниматорите на болницата са опитвали да съживят малкия Кристиян, който почина в 06.50 ч. сутринта на 18-ти октомври.

Изказваме съболезнования на семейството на детето и ги уверяваме, че нашите лекари са направили всичко по силите си, за да спасят живота му", казват от ръководството на болницата. Нямаме отговори на много въпроси, имаме право да се съмняваме, искаме да разберем какво точно се е случило, настояват родителите.