Запознайте се с таралежа Нелсън. Той е напълно плешив (без бодли), вследствие на стрес при преживяна травматизираща случка сред природата. Бил е намерен така от хора, които са го отвели във ветеринарна клиника преди близо година, пише "Метро".

Плешивият Нелсън живее в доброволчески център за спасяване на диви животни, където е спечелил сърцата на всички. Всеки ден доброволци се редуват да го масажират с бадемово масло, за да може да му помогнат да се успокои и бодлите му да пораснат отново. За съжаление, за момента масажите не помагат и Нелсън остава изцяло плешив. Въпреки това обаче вниманието сякаш му допада, съобщи Новини Лондон.

Доброволците не спират да му помагат всеки ден, за да може кожата му да остане мека и гладка въпреки липсата на предпазните бодли. Той им се отблагодарява с послушание и като им позволява да го гушкат.

Нелсън е възрастен, затова хората от центъра предполагат, че той все пак е имал бодли, които е изгубил по една или друга причина - иначе нямало да оцелее в природата. Тъй като без бодли той е изложен на риск, вероятно ще прекара целия си живот там.