Спрете гонките на коли по улица "Янко Комитов", пишат ни потърпевши от ж.к. "Славейков". Не стига, че ни тормозеха цяло лято, но продължават и сега. Млади мъже се надъхват в кръчмите на комплекса, а някои дори се уговярат и във Фейсбук. Има даже и залози чия кола ще победи.

Пиленето на гуми започва към 22 часа покрай блоковете. Свистят спирачки, състезателите се подготвят. По това време е много оживено, хора се прибират и едва маневрират покрай колите, които се подготвят за нелегалното рали. Към 23 часа започват първите надпревари. Автомобилите тръгнат от разклона за "Трепезица" и се юрват към колелото до Търговската къща. Не спазват нито знаци, нито светофари. По-това време повечето светофари вече мигат, но все пак човек трябва да намали.

Въпреки многото препятствия, които сложи общината - легнали полицаи и ограничения за преминаване в другата лента, колите летят като луди. Чува се виене на спирачки и гуми, някои нарочно си свалят гърнетата, за да се чува, като дават газ, а от двете страни на дългата отсечка стоят "съдии", които отчитат резултатите. Чували сме, че победителят получава около 1000 лева, които са събрани от залози.

Настояваме там да има полицейски патрул, защото гонките ни пречат да спим, незаконни са и са опасни. Късни минувачи могат да бъдат прегазени и никой да не ги забележи при тази скорост. Опасно е и за самите участници. Те си мерят адреналина, но са потенциални жертви, но не го осъзнават, пишат в писмото си до БургасИнфо, загрижени и едновременно ядосани жители на комплекса.