Тримата бракониери, открили огън по горски служители от Несебър, са от Свети Влас. Както вече БургасИНФО съобщи, екшънът се е разиграл на около километър от местността „Горската барака“ по пътя Слънчев бряг – Варна.

Сигналът за екшъна е бил получен в Районно управление – Несебър. Частни охранители, отговарящи за гористата местност на Държавно ловно стопанство – Несебър, открили в района на горски път на около километър след местност “Горската барака”, в посока Обзор лек автомобил ”Ситроен”, с бургаска регистрация, като при опит да бъде извършена проверка, шофьорът побягнал в гората. В близост до Ситроена е било забелязана убита дива свиня. В колата имало втори мъж, който пресегнал през отворения преден десен прозорец на и вземайки ловна пушка, произвел изстрел, след което и той побягнал в гората.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като при извършения оглед е намерена гилза от ловен патрон, както и ловна пушка, собственост на 43-годишен мъж от Свети Влас. Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, като е констатирано, че произвелият изстрела е 34- годишен мъж от Свети Влас, а водач на автомобила – 40-годишен, също от Свети Влас.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Несебър, като продължава работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата.