Мъж и жена от Баня се спасиха по чудо от тинята на огромно блато, след като бяха завлечени в тресавището от 350 -килограмовото биче Танчо. Екшънът се разиграл край канал, в който се изливат топлите води от минералните бани, пише "Марица". Собственичка на вироглавия Танчо е пенсионерката Делка Грошева. Тя пасяла стоката си наблизо край канала, но буйното животно навлязло в блатото и потънало до шия. Изплашена, 75-годишната жена повикала на помощ зет си, той от своя страна потърсил Делчо Башлийски, млад мъж, който има рибарници и фазанария наблизо.

Делчо пристигнал с буса си, скочил от возилото и навлязъл до кръста в тресавището. Вързал Танчо за шията, но телето се опънало, дръпнало въжето и го скъсало. Тогава и Пенка влязла в тресавището да помага на Балшийски.

Повече от час двамата самоотвержено се борили с добичето, държали главата му над тинята, за да не се удави, рискувайки сами да потънат в блатото. На помощ пристигнала и дъщерята на Котовска - Мария. Младата жена донесла здраво въже, вързала го за буса на Башлийски и успяла да изтегли първо бичето, а после Пенка и Делчо.