Бракониери стреляха срещу горски при залавянето им на територията на ДЛС Несебър. Стрелбата срещу горските е започнала след ловен дом „Горска барака”, на асфалтовия път Слънчев бряг - Варна. Ловната охрана на ДЛС Несебър е била разположена на секретни постове, поради открити следи от нарушители в района.

Служителите на стопанството задържат двама ловци с лек автомобил „Ситроен” и отстреляна незаконно двегодишна дива свиня, преди да бъде натоварена. Докато подават сигнал на телефон 112 и чакат подкрепление, бракониерите изваждат огнестрелно оръжие от автомобила и стрелят по посока на служителите. При стрелбата няма пострадали. Горският екип се въздържа от ответни действия, за да не ескалира напрежението и да не се стигне до жертви.

Бракониерите успяват да избягат. Задържани са автомобилът на нарушителите, ловно оръжие - двуцевка 12 калибър с прикрепен към нея фенер, отстреляната дива свиня и боеприпаси.

„Само адекватните действия на ловната охрана са предотвратили да се стине до трагичен развой на нещата”, коментира директорът на ДЛС Несебър, инж. Димитър Мандулев. Той добави, че по случая се работи от РУП „Несебър”. До момента има четири задържани лица.