Всеки има прави да преследва своето щастие, стига да е в рамките на разумното. Ако щастието изисква да карате танк по улиците гол, да взимате LSD или пък да се ожените за кучето си, може би си мислите, че е невъзможно да го постигнете. Грешка. По света има 196 държави, като всяка от тях има собствени ценности и закони. Това, което е забранено на едно място, може да е разрешено на друго, пише ezine.bg.

Ето и няколко примера за това.

Испания – страната на нудистите

В Испания е разрешено човек да бъде гол на всяко едно публично място в страната. Правото е гарантирано като неотменимо в конституцията от 1978 година насам. Единствените места, където хората не могат да останат без дрехи, са църквите и парламентът на страната.

Португалия – страната на наркотиците

Португалия е декриминализирала всеки един съществуващ наркотик. Единствената причина, поради която могат да ви задържат в иберийската страна, свързана с наркотиците е, ако нарушите обществения ред под тяхното влияние. Преди декриминализирането на наркотиците един на всеки 100 португалци бил зависим от кокаин, след него обаче процентите паднали на половина, а смъртните случаи от свръх доза паднали с 90%.

Индия – страната на междувидовата любов

В Индия можете законно да се ожените или омъжите за всяко животно, което искате. Кучетата са най-популярният избор на средностатистическия индиец, но на практика ограничения не съществуват. Обикновено до такова решение хората стигат след съвет от астролог и за да избегнат божествено проклятие.

Холандия – страната на крадците ценители на изкуството

В Холандия можете да откраднете каквото и да е произведение на изкуството и да ви се размине. Разбира се, има няколко условия, които трябва да изпълните. На първо място, не трябва да ви хванат по време на кражбата. Също така трябва да се заредите с търпение. След 20 години откраднатото произведение ще бъде напълно законно ваше според закона в Ниската земя. Смята се, че притежанието на даден предмет повече от две десетилетия, независимо как е придобит, дава неоспорими права върху него. Така можете да откраднете картина на Рембранд, да я скриете на тавана вкъщи и след 20 години ще бъдете безумно богат.

Иран – страната на свободната търговия с органи

В Иран търговията с органи, чиято липса не застрашава пряко живота, е напълно законна. Съвсем обичайна гледка по улиците на по-големите градове са рекламни плакати, където хората обявяват за продажба своите бъбреци. Добър маркетингов ход там е наред с обявата за продажбата на органите хората да публикуват колко добре са здравословно и че нямат заразни болести.