Група нагли купонджии подлудиха Спешния телефон 112 с претенциите си, че ги проверяват полицаи, докато вдигат щумен купон край кметството в село Синеморец в 5 часа сутринта. Нахалството на празнуващите, които пиели алкохол и уринирали край оградата на административната сграда, стигнало до там, че звънили 4 пъти на телефона, за да се оплачат от проверката на служителите на реда.

Шумната компания се състояла от четирима мъже и две жени, които празнували рожден ден на единия от тях. Пийнали в бар, но той затворил и те продължили купона на открито. През това време двама полицаи, които отговаряли за района от Варвара до Резово, правили обход и забелязали веселата група, която продължавала да се черпи с алкохол. Служителите на полицейското управление отишли на мястото, за да извършат проверка. Те се представили на компанията и поискали от празнуващите личните им документи. Купонджиите обаче приели остро нарежданията на полицаите и започнали да ги обвиняват, че не си разбират от работата, че нямат право да извършват обиск. Рожденикът отказал да бъде проверяван и вместо да се стресне от служителите на реда, извадил личния си телефон и цели 4 пъти се обадил на 112. Той молел да бъде изпратена патрулна кола, за да бъде установено, че има нередности при проверката. След поредното позвъняване, дежурният полицай го посъветвал, че ако има претенции към униформените, може да подаде жалба срещу тях на следващия ден.

След като бил изискан запис на телефонни разговори и информация за мъжа, подал сигналите, е бил съставен акт за административно нарушение. При извършената проверка от полицейски служител при РУ –Царево е било установено, че подаденият сигнал на тел. 112 не съдържа информация за необходимост от спешна помощ при различни рискове за живота, здравето и сигурността на гражданите. В крайна сметка рожденикът е отнесъл глоба от 2000 лева за заблуждаващи обаждания на Спешния телефон. Той обаче обжалвал и въпреки основанията за издаване на акта, той пада, защото не бил съставен в присъствието на нарушителя в полицейското управление в Царево.