От началото на месеца по разпореждане на кмета на Бургас Димитър Николов е сформирана и работи съвместна група, в която участват експерти от общинския отдел "Организация и безопасност на движението" и сектор "Пътна полиция". Тяхната задача е да проследят статистиката, да изследват местата, където най-често се случват инциденти на пътя, да изготвят анализ на причините. Финалният щрих в тяхната работа ще бъде да предложат мерки за допълнително обезопасяване на тези потенциално опасни точки върху картата на града, за което да бъде предвидено необходимото финансиране в бюджета за 2017 г.

Работната група ще даде професионалното си мнение дали и къде има нужда от поставяне на нови пътни знаци, повече осветление, парапети, елементи за ограничаване на скоростта.

Община Бургас призовава своите жители и гости за внимание и отговорност, за да стигаме винаги живи и здрави там, за където сме тръгнали. Най-важното, за да няма пострадали хора и жертви на пътя, е да се пазим взаимно.

И два полезни съвета за пешеходците: Оглеждайте се - това, че сте стъпили върху пешеходната пътека, не може да ви опази от разсеян шофьор. Вторият съвет е към родителите - когато купувате връхни дрехи на децата, гледайте по тях да има някакъв светлоотразителен елемент.