Братята Октай и Алпай М. -арендатори на земи в карнобатското село Соколово са евентуалните извършители на нападението с нож, при което беше намушкан 39-годишния Мехмед, научи БургасИНФО. Двамата причакали жертвата си пред дома му, за да се саморазправят с него. "Предварително попитали къде е той, разбрали, че все още не се е прибрал и го изчакали", твърдят местни жители. Първо се сбили, след което единият от двамата братя изкарал ножа.

„Това не е първи случай на подобна саморазправа.“, коментират стреснати жители на Соколово. Братята често се забърквали в подобни екшъни и всявали страх. Единият от тях ежедневно бил в селото, а другият рядко се появявал, защото живеел в Айтос. Синове са на известна в района фамилия, занимаща се със селско стопанство.

Потърпевшият Мехмед работел като ВиК-майстор, но имал и крави. В селото се коментира, че евентуално той ядосал братята, защото животните му влизали в техните ниви.

„Нападението прилича на връщане в мутренските години, цялото село е възмутено“, коментираха жители на Соколово.

Пострадалият е бил приет в карнобатската болница, където раната му е обработена и той е освободен за домашно лечение. Според негови съселяни Мехмед днес ще посети съдебен лекар.