Сдружение „Усмивка” отправи призив към децата на България да се включат в първия по рода си в Бургас Фестивал на куклите и по този начин да подкрепят благотворителната кампания за набиране на средства за закупуването на инфузионни помпи, изключително важни за новородените с повишен риск в отделението по Неонатология в УМБАЛ – Бургас.

Кампанията стартира днес, а през декември т.г. ще започнат работа и няколко арт ателиета, в които под ръководството на педагози и художници, младите автори ще могат да изработят куклите. Това съобщи Митка Георгиева, председател на Управителния съвет на Сдружение „Усмивка”. Идеята ни е да привлечем деца от цялата страна, да ги направим съпричастни към каузата, защото тя е изключително важна”, каза тя.

„Талантът на децата няма да бъде вложен в изработка на кукли тип Барби. Те ще бъдат автентични и оригинални”, посочи Георгиева. Кукла, изработена от наши деца, в момента е един от експонатите в Етнографския музей в Бургас”, допълни тя. Изработените творби ще бъдат включени в национален конкурс и ще бъдат изложени в благотворителен базар за набиране на средства за закупуването на медицинската апаратура.

От Сдружение „Усмивка” апелираха бизнеса, също да подкрепи кампанията.