Съдебен изпълнител притиска родителите на 28-годишната Ина Симеонова заради глоба за неправилно пресичане, наложена на младата жена преди самата тя да загине в катастрофа. Парадоксалното в случая е, че Ина загуби живота си на "зебра", пише "24 часа".

Изпълнителното дело е образувано по искане на местната администрация на базата на наказателно постановление, издадено от т.нар. общинска полиция, на 8 април 2014 г., около година преди фаталния инцидент. "От кантората на съдебния изпълнител ни потърсиха отново преди няколко дни, предупредиха ни, че от 20 лв. сумата вече е станала 100, още първият им казах, че няма да платя. Дъщеря ми е пресякла неправилно и са я глобили, а когато е спазила правилата - загуби живота си", гневен и огорчен е бащата Стоян Симеонов.

Ина загина на 25 април около 10.20 ч. на пешеходна пътека на бул. "Тодор Александров". Съдът на първа инстанция прие, че водачът на камион "Ивеко" Мариан Ламбов е нарушил правилата за движение и се качил на бордюра между двете пътни платна в момент, в който пешеходката била на края на зебрата. След удара Ина е паднала на платното, едната гума е минала през таза й. Присъдата е 4 години и 8 месеца ефективно. И двете страни обжалваха присъдата, а прокуратурата пусна протест.

Заседанието в Апелативен съд бе на 12 септември, до дни се чака произнасяне. От уведомлението, което родителите са получили, става ясно, че изпълнителното дело е образувано срещу тях като наследници на загиналата им дъщеря. Проверка на "24 часа показа, че институциите следват "буквата на закона" въпреки житейския абсурд и без да се интересуват каква е причината за смъртта на "нарушителя". Община Бургас вече е уведомена за парадокса и отмени глобата.