65-годишен мъж е с повърхностни изгаряния по тялото, след като запали пожар при ремонт в в стопанска постройка в поморийското село Бата. Димо Зафиров работил с ъглошлайф, когато избухнал огънят. Според местни жители Димо се втурнал да гази пламъците, при което е получил изгарянията, той е без опасност за живота. „Важното е той да се оправи, щетите бързо ще бъдат отстранени“, казаха пред БургасИНФО съселяни на потърпевшия земеделец. Огънят е потушен от служителите на поморийската служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Изгорели са частично бали със слама и зърнени култури, съхранявани в стопанската постройка.

В село Лясково, община Айтос, 69-годишна жена пък запали съседна необитаема къща, след като решила да изгори сухи треви в двора си. Жената била от Бургас и имала вила в селото. . При инцидента изгорял покривът на необитаемата къща и намиращите се в нея 250 бали от слама, собственост на 49-годишен мъж от Лясково.

Мъж пък предизвика пожар в село Трояново, община Камено, докато сушил дрехите си до дървена печка. Огънят избухнал в къщата му на ул. „Николай Лъсков” № 3. Пламъците са потушени от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. Установено е, че пожарът възникнал в стая на приземния етаж. Игорели пластмасова касетка с дрехи и две легла, а стаята е силно опушена.