Протести срещу нелегалните имигранти ще се проведат в петък, 7 октомври, в три града в страната. Протестите са организирани от Петър Низамов – Перата. Те ще се проведат в София от 20:00 часа пред Храм "Света Неделя" за шествие по ул. "Мария Луиза" до "Лъвов мост" до 23:00 часа. В Бургас от 19:00 часа пред площад "Тройката" за шествие по главната улица "Александровска" до Община Бургас. В Бургас шествието е срещу изграждането на център за мигранти в село Звездецр което се намира само на 40км от Бургас. И в град Харманли от 19:00 часа срещу действащия "Бежански" център там.
Вижте официалните искания на протестите:
1. Да бъдат незабавно затворени границите ни за мигранти. Да бъде изградена стена по примера на Македония. Предвид наплива на хиляди нашественици, да бъде изпратена армията с тежки машини да охранява границата, а на войниците да бъде заповядано да бранят границата с цената на живота си. Да бъдат направени законови гаранции, които да защитават граничарите, които съвестно са опазили границата ни, за да не бъдат разследвани и съдени.
2. Да бъдат обискирани всички джамии, защото е обществена тайна, че са складове за оръжия и при сигнал могат да въоръжат ислямските екстремисти, навлезли скоро в родината ни като "бежанци" = мигранти.
3. Да се внесат поправки в закона по посока увеличаване на предвидените по НК наказания за прекарване на лица през границата, включително и наказанията за незаконно преминаване на държавната граница за самите прекарани лица така, че теоретично да е невъзможно дори да постановяват условни осъждания, които сега се налагат на 99% от каналджиите. Наложително поради повишената в десетки пъти обществена опасност на деянието през последните години поради масовостта на явлението.
4. Да бъдат разпределени полицейските сили в страната според концентрацията на тежки престъпления. В този ред намисли да се създадат нови полицейски управления в малки населени места със завишени нива на битовата (циганската) престъпност. Да бъдат защитени нашите възрастни сънародници по селата. Нашите майки и бащи, баби и дядовци, а не хрантутниците в Парламента.
5. Да бъдат преразгледани всички документи и производства по издаване на документи за право на убежище или пребиваване от 2012 г. до сега. За тези, на които са дадени неоснователно убежище или право на пребиваване - 95% от случаите, да бъдат експулсирани или депортирани незабавно в страната им по произход или в страната през която са навлезли в България. Всички длъжностни лица виновни за издаване на невалидните или недействителни документи - съдени и осъдени на ефективен затвор.
6. Да бъдат закрити всички Бежански/мигрантски центрове и да бъдат изнесени само тези, за които е невъзможна депортация - в граничната ивица - в лагери от закрит тип, поне на 15 км от първото населено място, с тапа за мобилна комуникация и под надзирателство на специална охрана включваща и представители на доброволци по места.
7. Република България да наложи едностранно вето върху изпълнението на поетите задължения на страната по Дъблинския регламент. Правен акт, по силата на който страните в западна Европа са ни върнали над 50 000 нелегални мигранти, като първа държава членка на ЕС, където са регистрирани мигрантите. Това се случва често, когато те извършат престъпление в западна Европа !