22-годишният бургазлия Станислав Василев, обвинен в жестокото убийство на 76-годишният Васил Петков в ямболското село Люлил, твърди, че е натопен и няма мотив за извършване на престъплението. „Искам да заявя, че че показанията на Марио Димитров няма нищо вярно. Мотивът на престъплението не е налице. Димитров не е ходил на работа, той смучеше пари от семейството си и е кърлеж. Моля за експертиза, че не съм употребявал наркотици. Искам по-лека мярка за неотклонение“, каза Станислав. Припомняме, че в нощта на убийството в къщата на стареца са били двама младежи, като се предполага, че единият е негов внук.

Адвокатът на Станислав – Стоян Иванов, посочи, че обвинението не почива на доказателства, че той е извършител на престъплението. Според него се черпят данни само от показанията на свидетеля. „Те навеждат наизвода, че се касае за класическо набеждаване от вероятния извършител“, добави Иванов. Защитата показа карта, че Станисалв е бил кръводарител и като такъв, лесно може да се провери дали е вземал наркотици.

„Това е млад човек, неспособен на това жестоко престъпление. Дори да са верни показанията на свидетеля, той е съучастник и вероятно вече се е укрил“, добави Иванов.

Апелативният съд в Бургас го остави в ареста.