"В момента, в който чух новината, си правих нещо вкъщи. Когато чух името й си казах това е нашата Василка! През 2002 г. Митко беше лице на една кампания - „Спортът за живота”, която направиха той и мениджърът му. Събираха пари за трансплантации на нуждаещи се и едно от момичетата, на които помогнаха, беше Василка”, обясни Бербатова. Това заяви в предаването "Комбина" по Нова телевизия Маргарита Бербатова - майката на звездата на българския футбол Димитър Бербатов.Припомняме, че за първи път у нас жена с успешна чернодробна трансплантация роди здраво бебе. Василка претърпява чернодробна трансплантация, когато е едва 7-годишна. Правят ѝ я в Университетската болница „Лозенец”. 11 години по-късно ражда, в същата болница и при същите лекари – преди спасили нейния живот, а сега помогнали да се роди детето ѝ

"Първите години поддържахме връзка с роднините й. Нямаха пари за контролен преглед и искаха пари, аз им помогнах. След това загубихме връзка. Не знам дали Митко е чул за това, но мисля, че ще се сети, че това е Василка и той й е помогнал.

Тогава тя беше на 7 години. Донесохме й играчки. Изглеждаше много по-малка за възрастта си и имаше големи очи. Благодарение на това чудо вече е майка. Трябва да кажем, че донорството е нещо уникално.

Хора ме търсят постоянно, искат пари, друга помощ. Понякога се чувствам неудобно, защото не мога да помогна на всички. Контактът ми с тях е повече словесен, защото не всичко е пари", заяви още Бербатова.

От своя страна майката на родилката - Зорка обясни за срещата си с именитото семейство: "Аз си спомням, че Митко Бербатов чакаше да влезем. Той беше вътре с майка си. Докторът ни запозна с него и каза, че иска да помогне на Василка и я е избрал, защото се влюбил в очите й, когато я е видял. Ако го нямаше него, нямаше да успеем да съберем парите. Всичко стана благодарение на него. Ние сме много благодарни на цялото им семейство. Искахме да ги поканим на сватбата".
БЛИЦ