Кое училище ще спечели 2000 евро със свой проект от кампанията "Мислете в зелено за нашето бъдеще” на Фондация Кроношпан? Това е въпросът, който съвсем скоро ще получи чакания отговор.

От 2014 год фондацията отбелява Световния ден на околната среда като дава възможност на младите хора да станат фактори на промяната, да набележат проблемите, свързани с природата а и да покажат по творчески начин какви действия могат да предприемат възрастните, за да защитят Земята за бъдещите поколения.

С конкурса „Мислете в зелено за нашето бъдеще” от Кроношпан се обръщат към началните и средните училища едновременно в 5 страни: България, Унгария, Полша, Румъния и Украйна.

Във всяка страна Фондация „Кроношпан“ ще финансира изпълнението на най-добрия училищен проект с 2 000 евро.

Основната цел е да се повиши осведомеността на младите хора за влиянието на неустойчивото потребление върху околната среда и какви са последиците от това потребление върху промените в климата.

За да предадат своя проект, участващите в кампанията учебни заведения трябва да попълнят онлайн формуляр за заявление за участие, който е на разположение на интернет адрес: www.kronospanfoundation.org. Крайният срок за подаване на заявленията е 30 септември 2016 г., като победителите ще бъдат обявени на 10 октомври.

Повече информация и съдействие можете да получите чрез тази електронна поща: office@kronospanfoundation.org

Още от основаването й през 2011 г., мисията, визията и ценностите на Фондация „Кроношпан“ се коренят в основните принципи на дружество „Кроношпан“, съсредоточени в реинвестирането на ресурси в местните общности и насърчаването на устойчивото развитие. Специален акцент е поставен върху това, в което от компанията вярват, че представляват моралните устои на едно здраво общество - защитата и опазването на нашата естествена природна среда, както и предоставянето на необходимите възможности за образование на децата, за да бъдат те успешни в живота.