Жителите на Камено настръхват от мудността на Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като заради окаяното състояние на Околовръстния път, тирове и цистерни минават през центъра на града и рушат асфалта по него. Товарните автомобили предпочитат да влизат директно през сърцето на града, където пресичат майки с колички, деца и възрастни хора, за да избегнат рововете по другото шосе. Пътуването по Околовръстното им коства огромни нерви и загуби, тъй като често по него остават скъпи части от камионите им заради огромните дупки. Трасето е като за офроуд състезание и поради тази причина шофьорите го избягват. Именно заради неговото плачевно състояние, преди месец хората излязоха на протест, а АПИ обеща да намери пари за ремонта му през 2017 година.

„До тогава обаче какво ще се случи? Асфалта на улицата през центъра вече започва да поддава!“, ядосват се местните жители. Хората са настръхнали и вече настояват улицата да бъде затворена със саксии и обявена за пешеходна. Кметът на Камено Жельо Вардунски застава зад искането на местните жители и изрази съмнение, че и догодина ще започне ремонт на Околовръстното шосе, което е държавна собственост.

„Имаме уверение за 2017-та година, че ще го правят, аз се съмнявам. Обществеността е настръхнала, има призиви за поставяне на саксии на централната улица и обявяването й за пешеходна зона. Това е асфалт за улица, а много тирове взеха да минават. Не обивнявам шофьорите на цистерни, наистина не могат да се движат по другото шосе, особено сега – когато започнат дъждовете“, каза Вардунски.

Това е Околовръстното на Камено, което през зимата ще бъде тотално непреодолимо за шофьорите