Половин час след земетресението в Гърция, където бе усетен трус с магнитут от 4,3 по скалата на Рихтер, ново земетерсение разлюля Балканите, този път в Турция. Трусът е усетен близо до град Измир, като неговият епицентър е в Егейско море с дълбочина 26 км. и с магнитут 3,5 по скалата на Рихтер, съобщава Европейсикят сеизмологичен център. Няма данни за разрушения и пострадали.

Това е втори трус в Турция днес, след като сутринта земетресение с магнитуд 4 по Рихтер бе регистрирано и в Южна Турция, окръг Газиантеп, съобщи турската телевизия НТВ, като се позовава на информация на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Епицентърът на земетресението е бил в град Нурдагъ. Трусът е регистриран в 8:12 ч. на дълбочина 7,26 километра. Засега няма информация за ранени или за нанесени материални щети при земетресението.

Слабо земетресение с магнитуд 1,6 по скалата на Рихтер бе усетено и в Македония. Трусът е регистриран в 4:55 ч. тази сутрин източно от Скопие, предаде агенция МИА.

Източник: bTV