Засилено присъствие по пътищата и контрол затегнат на максимум- Това са само част от мерките, които ще предприеме полицията по време на предстоящите почивни дни – от 3 до 6 септември. Ще се следи стриктно за шофьори, застанали зад волана след злоупотреба с алкохол и опиати и неправоспособни водачи. На пътя оптимален брой полицейски служители и служебни автомобили, оборудвани с камери. В хода на операциите проверки ще се извършват и по третокласни и общински пътища, подходи и райони на питейни и развлекателни заведения, включително и в нощните часове. В рамките на проверките полицаите ще следят за използването на обезопасителни колани, за задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, за управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без заплатена винетна такса и др.

С териториалните структури на Агенция “Пътна инфраструктура” и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще се съгласува въвеждането на временна организация и стриктен контрол по ограничаване на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително и тези с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника на 2 и 6 септември, съгласно заповед на АПИ.

С оглед осигуряването на активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението по автомагистралите и главните пътища, а също и в районите на участъци с концентрация на инциденти, пътни възли, кръстовища, участъци с временна организация на движението, бензиностанции, крайпътни паркинги, мотели и заведения ще бъде насочен допълнителен състав пътни полицаи от СДВР и ОДМВР, както следва:

- на 2 септември от 14 до 20 часа;

- на 3 септември от10 до 16 часа;

- на 6 септември от 10 до 20 часа