Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг обсъди социалните мрежи с папа Франциск, който потвърди значението на съвременните комуникационни технологии за "социалното сближаване и солидарната помощ на хората в неравностойно положение", предаде news.bg. Това стана по време на частна аудиенция на известния американски програмист и предприемач в областта на интернет-технологиите, милиардера Марк Зукърбърг, 32-годишният разработчик и основател на социалната мрежа Фейсбук.

За последното време папа Франциск в своите проповеди нееднократно указа важната роля на социалните мрежи за създаване на климат на доверие и милосърдие в отношенията между хората, се казва в съобщението, публикувано от ТАСС.

Марк Зукърбърг пристигна в Рим за изнасяне на лекция в международния университет ЛУИСС. Планирана е и среща с премиера на Италия Матео Ренци.

Съобщението за проведената във Ватикана аудиенция направи новият папски прессекретар Грег Берк, който в продължение на 10 години бе кореспондент на редица американски вестници в Рим.