Задържаните автоджамбази в Приморско са Даниел Евгениев и Красимир Григоров от Перник, научи БургасИНФО от свои отлично информирани източници. Двамата изпращали крадените части от скъпи автомобили по Южното Черноморие с куриерската фирма „Еконт“ до клиентите си. Пратките били „до поискване“. Цената на един фар от луксозните возила, които те атакували, била около 1700 лева.

Даниел бил безработен, а Красимир живеел и работел в Италия, и двамата до този момент били неосъждани. В жилището на единия от двамата бил открит дори цял разфасован автомобил. Действали изключително професионално, придвижвали се по Южното Черноморие с лека кола „Рено“. Когато имали набелязан автомобил, се приближавали плътно до него, като единият форсирал Реното, докато другият отваря чуждата кола.

Припомняме, че двамата бяха задържани в Китен в момент на кражба на части и вещи от “БМВ 525” . Предполага, че са извършители и на множество авто-кражби от МПС, паркирани на територията, обслужвана от ОДМВР – София и Перник. Същите, чрез изключителен професионализъм, отваряли купетата на различни леки автомобили / повечето от висок клас/, спрени от водачите си или на паркинги в курортните селища, или в близост до плажни ивици по Черноморието, като извършвали кражби на множество части и вещи от моторните превозни средства, предназначени вероятно за препродажба на втора ръка на частни лица или фирми, работещи в този бизнес. При проведените множество процесуално-следствени действия по категоричен начин е доказана, че двамата са извършители на десет кражби, осъществени на територията на Община Приморско, две кражби – на община Созопол, една кражба на територията на Община Царево и една кражба на части и вещи от МПС, паркирано на територията, обслужвана от Пето Районно управление - Бургас.