Международното мотор-шоу „Полицейска академия” идва за пръв път в Бургас. В рамките на 4 забавни дни участници от България и Италия ще вдигнат дозата на адреналина на жителите на морския град с майсторски стънт изпълнения, каскади с автомобили и един наистина забавен сюжет.

Шоуто е създадено и продуцирано от Иво Долапчиев, който от дълги години е професионален шофьор и каскадьор. Долапчиев отдавна работи с най-добрите в бранша в цяла Европа и създава зрелищни шоу програми на ревящи и димящи колела. Натрупвайки опит, умения и успехи в Италия, Гърция и др. страни, той решава да направи свое собствено шоу. Миналата година събрал екип, който да представи спектакъла му и на родна земя, като за осъществяването на проекта си Долапчиев се свързва с група EXPOSE.

Участиници в шоуто от Българска страна са едни от най-добрите стънтъри Йордан Кирчев, Кристиян Дечев и Крумов Николов.

Мотор шоу „Полицейска Академия“ не е само демонстрация на майсторски каскадьорски умения. Целият спектакъл е подчинен на сюжетна линия и всички участници имат своите роли.

Зрителите ще се насладят на акробатични изпълнения – шофиране на автомобил на две гуми, мотор – на една, екстремно дрифтене с каскадьор върху капака на колата, акробатики върху мотори, невероятни изпълнения по време на каране на АТВ, горящ човек, огнено шоу, демонстрация с мощен дракстер, преобръщане с мотор, минаване на автомобил през горяща „бомба“, чупене на висока дървена стълба от кола, върху която е качен каскадьор и т.н. Кулминацията ще бъде т. нар. Глобус на смъртта – метална сфера с размер 4 х 4 м, в която бясно ще се гонят мотористи.

Сцена на мотор-шоуто в Бургас ще се превърне дворът на Механотехникума, а началният час на спектакъла е 20.00 часа от днес (25.08.2016 г.) до неделя (в събота от 21.00 часа).