Зловещата смърт на Димитър и изхвърлянето на тялото му в Морската градина придобива размерите на филм на ужасите в залата на Окръжния съд в Бургас, където в момента се гледа мярката за неотклонение на обвинената в убийството на мъжа си детска учителка Веселина Гинева.

„Аз оставих трупа му в Морската градина. Той беше алкохолик, имаше алкохолна невропатия на долните крайници.“, каза Веселина. Първият месец от болестта му тя му давала ракия, разденена с бира. Нелепото й обяснение беше, че алкохолът не трябвало да се отказва изведнъж. Всъщност Веселина и Димитър били разведени. „Живеех с него, въпреки че беше труден човек като алкохолик. Разводът беше по негово желание. Искала да е жив, за да му ползва голямата пенсия като началник в Нефтозавода. Той си умря сам, не съм му помогнала с нищо.“, каза тя.

Същевремено стана ясно, че Димитър хвърлял бележки с надпис "Спасете ми", една от тях била намерена от съсед.

По време на съдебното заседание стана ясно, че тя не потърсила лекарска помощ за голяма рана на гърба на Димитър. Той е бил измършавял от недостатъчна храна. Обвинението срещу нея, че го е уморила от глад.

Парите, които тя прибрала от пенсията му, докато той е бил вече мъртъв, са размер на 21 830 лева. Според свидетели тя е със слаби морални задържки, а според прокуратурата - с висока степен на опасност.

Съдът остави в ареста Веселина Гинева. Тя може да обжалва в 3-дневен срок.