Учителката Веселина Янкова Гинева е обвинената за зловещото убийство на мъжа си, чиито кости бяха намерени преди повече от година до прелеза край Колежа по туризъм в Бургас. Жената влезе ведра и с усмивка в съдебната зала, където в момента се гледа мярката й за неотклонение. Тя смята, че незаслужено е под стража.

Веселина Гинева е с висше образование - специалност "Начална и предучилищна педагогика", живее в бургаския ж.к. "Лазур". Установената дата на смъртта на съпруга й е 1 август 2014 година и от тогава тя е ползвала неговата пенсия, като го е представяла за жив, въпреки че е знаела, че той е мъртъв и изхвърлен впарк "Езеро".

Срещу Гинева са повдигнати две обвинения - противозаконно лишаване от свобода и измама. Доказателствата сочат, че тя е със завишена степен на обществена опасност. Лишавала от свобода мъжа си в продължение на 1 г. и 3 месеца.

Разследването тръгнало в тази посока преди месец и половина, когато била установена самоличността на мъжа - Димитър Миразчиев.

През това време Веселина е ходила на работа.

"Той почина на 1 август. До 12 часа гледах как диша и мислех, че ще се оправи, защото се хранеше. Мислех, че човек, който се храни - няма да умре. Вероятно еп олучил инсулт. Дишаше тежко, не исках да го превозвам, ако почине - да е на спокойствие. През цялото време бях до него. Тези ръце не са правили насилие. Учителка съм от 29 години и не съм посегнала на дете. Към мъжа ми не съм изпитвала неприязън и омраза. Грижих се за него като болно дете", каза Веселина.

Очаквайте подробности