Музаффер Сюлейман, който има двойно гражданство – българско и турско, е обвинен в блудство с 14-годишно момиче в Китен. Окръжен съд-Бургас потвърди днес определение на Царевският районен съд, от 17 август 2016 г., за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Музаффер Сюлейман, турчин, с двойно гражданство – българско и турско.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години.

Сюлейман е обвиняем за това, че 13 август 2016г. в Китен, извършил блудствени действия спрямо 14 –годишно момиче, с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. Употребил сила и привел в безпомощно състояние момичето.

Окръжен съд – Бургас констатира, че между отделните доказателствени източници са налице несъответствия, за чието отстраняване е необходимо допълнително провеждане на процесуално-следствени действия, предвид началния етап на разследването. Въпреки констатираните пропуски, въззивната съдебна инстанция потвърждава извода на първоинстанционния съд, за извършено от обвиняемия деяние, което напълно съотвества на степента на доказване на предположението за авторство на деянието, към настоящия стадий на наказателното производство.

Окръжен съд – Бургас отчита също като правилна и констатацията на районния съд, че е налице реална опасност Сюлейман да се укрие и приема, че към настоящия момент единствената адекватна мярка за неотклонение на обвиняемия е „Задържане под стража“.

Определението на Бургаският окръжен съд е окончателно.