Двамата арменци Артур О. и Арман А. са пътували в Рейндж Ровъра, от който днес сутринта е стреляно с газов пистолет в Слънчев бряг.

Инциднетът е станал в района на хотел „Кокиче” в Слънчев бряг, при който след спречкване между две групи лица по повод междуличностен конфликт, от лекия автомобил „Рейндж Ровър Спорт”, с пловдивска регистрация, са произведени няколко изстрела, след което автомобила потеглил в посока пътя Бургас – Варна.

Същият своевременно е спрян от полицейски служители на съществуващо КПП в района на ресторант „Каручката”, като е констатирано, че автомобила е управляван от 28 годишния Артур О. / арменец, притежаващ паспорт от Руска Федерация, със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив/, а негов спътник е 36 годишния арменски гражданин Арман А. Намерен и иззет е газов пистолет, притежаван законно от А.О.

Установени и задържани са и другите участници в инцидента – 20 годишната К.Г. от Бургас и З.Г., 20 годишен, С.В., 20 годишен, А.Т., 19 годишен / всички от Димитровград, работещи на различни търговски обекти в Слънчев бряг/.

Извършени са разпити на свидетели – очевидци на инцидента, като са иззети записи от видеокамери, покриващи района. По случая e образувано досъдебно производство за хулигански действия.

При последвалите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в квартирата, ползвана от димитровградчаните, като са намерени и иззети няколко плика със суха зелена тревна маса / канабис с общо тегло 70-80 грама/, за което е в Районно управление - Несебър образувано бързо полицейско производство срещу З.Г.