Освен „Срам“ друго не мога да кажа! Така премиерът Бойко Борисов коментира скандала в „Гранична полиция“ по повод сключения договор за превоз на мигранти с трафикант, задържан край Царево.

„Вчера, когато го научих разпоредих на вътрешния министър ръководството на Гранична полиция да си подава оставката и да напуска постовете си. При тези усилия, които полагаме, изведнъж – заради недоглеждане или заради някой, който си е правил далавера, да се случи това. Трябва да се понесе веднага отговорност, а за такъв скандал носи отговорност директорът и зам. директорът. След като не са взели мерки – не са за тези постове. Надявам се до края на днешния ден вицепремирът да постави ниви хора. Ако не – ще го направя аз. Има хора, които са ми направили добро впечатление, когато съм обикалял границата. Министър Бъчварова не може да понесе отговорност за хората в десетките служби, които вземат заплати.“, добави премиерът.

Това означава, че до края на деня днес уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместника му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта". Манолов оглавяваше бургаската гранична полиция преди да стане зам.-шеф на главната дирекция в София. Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас. Задържан за нелегален превоз на 65 мигранти по пътя Резово-Бургас край Царево е спечелил обществена поръчка на ГД “Гранична полиция” за транспорт на незаконно преминали задържани лица във вътрешността на страната. Договорът за наемане на автобус за превоз на мигранти е на стойност близо 200 000 лв. за срок от 1 г. 34-годишният Григор Тошков Григоров от Сливница е участвал в обществената поръчка чрез фирмата си “Еделвайс 0707”.