Нощните вълци на Путин огласиха ж.к. „Славейков” с мощен рев на мотори. Преди минути те изпълниха пространството пред блок 4 в комплекса. Любимците на руския президент бяха посрещнати с литургия, отслужена от отец Радослав от храм „Св. Богородица” и на свой ред подариха на българите осветена икона на Архангел Михаил.

„Измихаме 1500 километра без почивка, за да стигнем в България. Последната ни спирка беше Турция”, споделиха рокерите, чийто мотомарш „Славянски свят 2016” минава през общо 12 държави. Той цели укрепване на диалога между славянските народи, както и да напомни за вековната дружба и общите страници в историята, разпространявайки особеностите на руската култура и език. И тук рокерите не пропуснаха да засадят „славянското дърво“ липа, като символ на единството на славянските народи – „стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората“, казаха нощните вълци.

Заедно с тях към паметника на Шипка потегля и българска група. Преминаването на рокерите не мина без вдигане на градуса на напрежението. В момента изходът на Бургас гъмжи от полиция, защото от тук се очаква да мине групата на руските рокери. Двете враждуващи групи на украинци и български националисти засега укротиха страстите, но не се знае дали напрежението няма да ескалира отново при преминаването на моторите. Затова те са ескортирани от полиция. Очаквайте подробности.