След великолепния концерт през 2015 година на Йоргос Даларас, на 23 юли 2016г. стадионът в Созопол за втора поредна година ще се превърне в сцена на автентичната гръцка музика. За българската публика певицата Гликерия обещава да изпълни на живо едни от най-големите си хитове като "Без теб", “Животът е едно море”, "Тези красиви очи" и много други. Тя идва у нас по покана на фондация “Солей”.

Гликерия е на сцената повече от 20 години и е едно от големите имена в историята на гръцката музиката. Може да се похвали с 25 златни и платинени албумa, не случайно е наричана “Гласът на Гърция”. След турнето си в САЩ “Ню Йорк Таймс” я нарича “Легендарна”, а “Бостън глоб” я кръщава “Чудото на Гърция”. През кариерата си Гликерия е изнесла повече от 1000 концерта в Гърция, както и на всички континенти. От Аржентина до Монреал, от Африка през Азия до Океания навсякъде е позната като “Гласът на Гърция”.

Издава първия си самостоятелен албум през 1980 – “Anixi” (Пролет).

През 1983-та албумът и “Me Tin Glykeria Stin Omorfi Nyhta” е най-продаваният в историята на гръцката музика. През 2001 година, получава награда от Международната Федерация на звукозаписните компании (IFPI) в категория “Най-популярна певица”.

Билети за концерта в Созопол на 23 юли може да намерите в мрежата на Eventim в ценови категории от 55 до 150 лв. http://www.eventim.bg/bg/bileti/glikeri-sozopol-stadion-arena-432634/event.html