"Нашите служители са носили бежанците, открити край Малко Търново, на ръце и на платнища. Четири-пет от децата са били без обувки, най-вероятно река Делийска, която сега е много буйна, ги е отнесла.

Групата е открита в местността Бърдце, източно от Малко Търново. Става дума за един изключително трудно достъпен терен", сподели току що пред "24 часа" главният секретар на МВР Георги Костов.

Той уточни, че част от нелегално преминаващите са били засечени при навлизане на българска територия.

"Първо са били локализирани трима мъже. Те са описали ситуцаията с другите от групата. Хората са били извозвани до линейките на ръце и на платнища от служителите на Гранична полиция", каза още гл.секратар на МВР.

Той уточни, че тепърва ще се изяснява произхода на задържаната група, тъй като чужденците са без документи за самоличност.

Предстоят и беседи, които ще се проведат от агенти на ДАНС. Едва след това ще стане ясно дали нелегално преминалите българската граница са от Сирия, както първоначално повечето твърдят или от друга държава.

Междувременно от бургаската болница съобщиха, че най-вероятно утре, 8 февруари, 11-те деца ще бъдат изписани и настанени в специализирано заведение.

източник: в. 24часа