Kампанията за плащане на местни данъци и такси за текущата година в община Приморско вече стартира. С решение на Общински съвет – Приморско е намален промила от 5,5 на 5 за такса битови отпадъци за нежилищни имоти на юридически лица. Непроменени остават останалите размери на данъците и таксите на територията на Община Приморско спрямо предходната година, както и крайните срокове за плащане на две равни вноски - до 30 юни и до 31 октомври.
На предплатилите целия размер на данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства в пълен размер до 30 април се прави отстъпка от 5%.
Внасянето на местните налози може да се извърши на касата на Дирекция „Местни данъци и такси" в сградата на Община Приморско.

Плащания могат да се извършват и по банков път по сметка на Община Приморско в РАЙФАЙЗЕНБАНК/ БЪЛГАРИЯ ЕАД. Банковата сметка е: BIC RZBBBGSF, IBAN BG40RZBB91558420027704. Кодовете за вид плащане са: 44 21 00 – данък недвижими имоти, 44 24 00 – такса битови отпадъци и 44 23 00 – данък превозни средства.
За дължимите данъци и такса битови отпадъци за 2016 г. до началото на месец март собствениците ще получат съобщения. Заплащането на задълженията може да се извършва в касовия салон по ЕГН и Булстат, без да се представя съобщение.
Проверка на задълженията от данъци и такса битови отпадъци на граждани и фирми може да се извършва и в сайта на Община Приморско.
За невнесените задължения от минали години се начисляват лихви за просрочие и се прилагат процедури за принудителното им събиране чрез НАП и частни съдебни изпълнители.