Курсовете на „М-Бус” между Бургас и Поморие стават на кръгъл час

Обновена на: 2013-10-28 09:38:08

Автор:
Още публикации на

2 снимки 2 снимки
4 коментари 4 коментари
разпечатай разпечатай

Етикети Етикети
М-Бус, автобуси, Румен Христов, Бургас


От  1 ноември най-големият бургаски превозвач „М-Бус” въвежда ново разписание по линията  Бургас - Поморие. Автобусите вече ще тръгват на всеки кръгъл час - от 06:00 ч.  до 20:00 ч.

 „Въвеждането  на новото  разписание е свързано с изискванията на Наредбата за обществен превоз на пътници. Според последното й изменение трябва да заработят нови правила за интервали между курсовете при различните видове транспортни схеми.  По линии, с които се обслужва областна транспортна схема,  интервалите  трябва да  бъдат 1 час”, каза Румен Христов – управител на „М-Бус”.

Новото разписание реално запазва съществуващия до момента брой курсове, но ги разпределя пропорционално между „М-Бус”, като бургаски превозвач и този в община Поморие, чийто график също се променя  от 1 ноември.

В Бургас автобусите тръгват от автогара „ЮГ”, като сега  това ще става от нов сектор – № 1А, който ще бъде обособен между сега съществуващите 1-ви и 2-ри сектор.  Това се налага понеже  от досегашния  тръгваха и автобусите за Созопол, а с влизането в сила на новата схема би станало застъпване в часовете.

Направлението Бургас – Поморие е едно от най-натоварените през цялата година както през летния сезон, така и през зимата, когато основният пътникопоток  е от ученици. Кондукторите по линията са с касови апарати и вместо билет издават фискален бон. Превозвачът  е сред първите, които изпълниха изискването за въвеждане  на фискални устройства при издаването на билетите.

Със започването на учебната година от „М-Бус” започват да  се натъкват на ученици с фалшиви абонаментни карти. Последните три случая са от близките няколко седмици.

„Натъкваме се на фалшиви карти, които очевидно са издадени от един и същи човек. Това са не добри фалшификати, върху сканирана хартия,  която МБУС вече не използва. Ние имаме опит в борбата с подобни злоупотреби. Отделно в самите карти са вградени няколко елемента, чрез които кондукторите могат да разпознаят дали картата е истинска. Затова е по-добре опити за фалшификация на карти да не се правят”, каза Румен Христов.
Коментари

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com


Въведи двете думи от картинката по долу:

Добави коментар


Обектив

Правят розариум, парк с миниатюри и зона за пикник в парк "Езеро

Правят розариум, парк с миниатюри и зона за пикник в парк "Езеро

Парк "Езеро" е естествено продължение на Морската градина. Община Бургас подготви мащабен проект за реконструкция на неговата територия с внасяне на разнообразни атрактивни функции, при наличието на съществуваща алейна мрежа и богато озеленяване. Концепцията на проекта е свързана със запазване компактността и целостта на територията чрез правилно балансиране на отделните площи, функции и активности. Предвижда се максимално запазване на наличната декоративна растителност, както и внасяне на нови видове. Изготвена е схема на всички видове движение в парка, като автомобилният достъп е сведен до най-необходими трасета и обекти за обслужване.


Одобрявате ли обединението на футболните отбори „Бургас” и „Нефтохимик”?

Гласувай >>    Резултати >>

Новините по e-mail

Запишете се в нашият пощенски списък и получавайте новините от Бургас на вашият e-mail