В Бургас утре изследват безплатно за СПИН

Обновена на: 2012-11-29 13:23:18

Автор:
Още публикации на

1 снимки 1 снимки
0 коментари 0 коментари
разпечатай разпечатай

Етикети Етикети
Бургас, СПИН, кампания


Мобилните медицински кабинети ще са разположени, както обикновено, до БСУ, на площад "Тройката" и до Часовника. Кампанията е във връзка с 1-ви декември-  Световен ден за борба със СПИН.
Мотото на инициативата е „Животът е безценен”. Тя ще се осъществи с подкрепата на Национална програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерство на здравеопазването.
Партньори са още: РЗИ, Сдружение „Равновесие“, Сдружение „Доза обич“, Сдружение „Областен ромски съюз“, Сдружение „Каритас София-клон Бургас“, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, БМЧК, Бургаски детски младежки парламент, AIESEC  Burgas и др.

Безплатните и анонимни изследваня ще са от 10,30 до 13,30 часа. Паралелно с това ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички.

На самия 1-ви декември от 18 часа ще има младежко огнено шествие в подкрепа на борбата срещу ХИВ/СПИН /от сградата на Община Бургас до сградата на Районен съд/. Традиционно ще бъде запалена и огнената панделка пред сградата на съда.
Коментари

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com


Въведи двете думи от картинката по долу:

Добави коментар


Обектив

Инжекция на клетки от кръвта спасява от ампутация пациенти на МБАЛ-Бургас

Инжекция на клетки от кръвта спасява от ампутация пациенти на МБАЛ-Бургас

Лекарите в Отделението по съдова хирургия на МБАЛ-Бургас спасяват пациенти от ампутация, като използват иновативен метод. Той се прилага при болни с критична исхемия и цели да предизвика  развитие на нови кръвоносни съдове, когато старите не могат да бъдат възстановени оперативно.  Методът е създаден през  2012 година, като в страната се прилага в столицата и в Бургас. Досега в Бургаската болница на него успешно са се подложили  60-годишен мъж от града, както и 33-годишна жена  от Плевен.  "Преди да постъпя в Бургаската болница се подложих на общо 4 операции в различни лечебни заведения в страната, за да спася крака си от ампутация. За съжаление след всяка следваща прогнозите не бяха добри и лекарите ми казаха, че ампутацията е неизбежна.  Тогава дойдох на преглед при д-р Огнян Матков в Отделението по съдова хирургия”, разказва 60-годишният Пени Пенев.


Одобрявате ли обединението на футболните отбори „Бургас” и „Нефтохимик”?

Гласувай >>    Резултати >>

Новините по e-mail

Запишете се в нашият пощенски списък и получавайте новините от Бургас на вашият e-mail