Историческите центрове на развитите европейски градове са техните лица, най-посещаваните и снимани райони. Бургас също има своята интересна архитектура и специфичен дух, които допадат на мнозина. Наред с подпомагане на грижата за сградите, Община Бургас инвестира целенасочено и в обновяване на инфраструктурата в историческото си ядро. Но по такъв начин, че да се запазят бохемската визия и отпечатъкът на историята.

Кметът Димитър Николов, придружен от заместника си инж. Чанка Коралска, инспектира работата по ул. „Доктор Нидер“. Там ВиК постави нови тръби по цялата дължина. След тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Сега Общината е възложила работа по изграждане на тротоари и отводнителна система, която напредва. От понеделник ще започне нареждане на паважна настилка по ул. „Доктор Нидер“, където ще има ново осветление, антипаркинг колчета.

На съседната улица „Райна Княгиня“, която има и излаз на главната пешеходна „Богориди“, вече работи ВиК. От държавното дружество уверяват, че до средата на май ще подменят тръбите. След тях отново ще влезе на терен Общината с нареждане на павета, тротоари, озеленяване, осветление.

Същото ще се случи и на улиците „Лавеле“ и „Шагунов“, но след като първо ВиК подмени старите тръби. На тези локации Община Бургас ще работи с класическа паважна настилка, а не с асфалт.

„Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес.“, каза кметът Димитър Николов.